FAQ (veel gestelde vragen)

Wat is de sfXperience nu eigenlijk?

In het kort: een spannende en unieke beleving van 3 uur lang, waarin je proeft hoe het is om als Special Forces Operator te werk te gaan onder extreme omstandigheden.


Wie begeleiden de experience?

Meerdere (bd) "Operators" van het Korps Commando Troepen met ruime operationele ervaring begeleiden de SFXperience. Daarnaast zijn er actieve "role players" bij de verschillende missies.


Is het fysiek zwaar?

De SFX is een fysieke en mentale uitdaging, maar wel één die in principe te doen is voor iedereen. We houden rekening met de conditie van de deelnemers en de groepsdynamiek, en passen het programma daar op aan, zodat het uitdagend en vooral veilig blijft.


Ik ben airsofter. Mag ik mijn eigen gear gebruiken?

Ja. Als je een geldig NABV lidmaatschap hebt, mag je je eigen replica en gear gebruiken voor de SFX. Geef dit wel van te voren aan bij je boeking! E.e.a. in goed overleg.


Welke spullen krijg ik aan?

Een overall, helm, tactisch vest, coms, een STAR Ika Zuchi airsoft replica en de nodige bescherming. Kortom alles wat je nodig hebt om je missies succesvol te volbrengen. Aan de spullen zal het niet liggen, de rest is aan jou en je team...


Op welke dagen kan ik de SFX boeken?

Voor particulieren is de sfXperience te boeken op zaterdagen, echter enkel in overleg.


Hoe oud moet je zijn voor de SFX?

De minimale leeftijd is 18 jaar.


Mag ik de experience filmen met mijn GoPro of foto's maken?

Nee. Fotograferen en video's maken tijdens de SFX is helaas niet toegestaan. Als je dat wilt kunnen wij natuurlijk voor beeldmateriaal (film & foto's) zorgen. Een mooie teamfoto achteraf kan natuurlijk altijd! (Geen extra kosten!)


Leer ik "speciale procedures"?

Nee. Buiten het feit dat SF procedures éxtreem veel training vereisen om überhaupt aan te leren, en voorbehouden zijn aan, krijg je geen "les" of "training" in procedures die worden toegepast door SF operators. Wel krijg je een unieke inkijk in de SF wereld en wellicht wat "tips & tricks"! Mocht je toch heel graag SF procedures willen leren: klik dan hier!